Activiteiten

Altijd iets te doen!

In de omgeving van KWEETAL is (bijna) altijd iets te doen. Om een goed overzicht te krijgen van alle activiteiten bevelen wij het gratis blad Polderleven bij u aan! Een fysiek exemplaar is bij ons verkrijgbaar. Bent u al nieuwsgierig naar de inhoud? Download dan hier een digitaal exemplaar.

Fietsen

Laat je verbazen door het uitgestrekte, vlakke landschap van Nederland. Je kijkt honderden meters ver, over velden en boerderijen. Landerijen tekenen zich als stippen aan de horizon af. Prachtige huizen staan op grote lappen grond, terwijl de kavels van de verschillende percelen worden afgebakend en doorsneden door kaarsrecht afgegraven slootjes. De rust en ruimte die het landschap van Schelluinen tot Oud-Alblas kenmerkt, zorgt voor een ontspannen gevoel in een typisch Hollandse setting.  Een van de vele fietsroutes in de omgeving kun je hier gelijk digitaal raadplegen. Of bekijk hier de regiokaart me verschillende fietsknooppunten.

Wandelen

In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vind u meer dan 400 wandelknooppunten, te herkennen aan een routepaal met een nummer erop. Je ziet deze nummers ook terug op de kaart op de ruim 60 informatiepanelen langs de routes. De afstanden tussen de diverse knooppunten staan op deze kaart. Je volgt de routepalen in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Op elk knooppunt kun je kiezen in welke richting je je wandeling wilt vervolgen. Zoekt u een route van ruim 22 km, welk u vanaf de onze locatie kunt bewandelen? Kijk dan eens naar Gorcums Postpad, een kaart treft u hier aan.

Varen

Het afwisselende landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden nodigt uit tot recreatieve en toeristische activiteiten. Vanaf het water is alles anders! Daarom is er in ons unieke gebied een vaarroutenetwerk ontwikkeld. Met routes en voorzieningen, speciaal voor u. Al varend komt u op veel bekende, maar vooral ook op voor u tot nu toe onbekende plaatsen. Op de mooiste plekjes en bij de historisch gezien interessante bezienswaardigheden.

KWEETAL ligt aan een van de vaarroutes (nr. 3) die die Alblasserwaard-Vijfheerenlanden rijk is. Meer informatie over de varen in onze polder vindt u op www.varenindepolder.nl of download gelijk onze route.

Geen zin om zelf te roeien? Laat u dan varen! Vanaf mei en juni vaart Riveer in de weekenden volgens dienstregeling op het toeristische traject: vanaf Woudrichem naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Vanaf Gorinchem reis je eerst naar Woudrichem en daar stapt u over bij dezelfde steiger en de schepen sluiten prima op elkaar aan.

Zwemmen

Diverse musea

Historische (binnen) steden