Onze multifunctionele ruimte is te gebruiken voor diverse groepsbijeenkomsten. Zo vormde Kweetal recentelijk het decor voor diverse workshops.

Taakspelbeloning naar KWEETAL

OBS het Tweespan uit Schelluinen bracht een bezoek aan KWEETAL. Frouke had bij het kiezen van een maandbeloning voor Taakspel voorgesteld om bij haar op de boerderij te komen kijken. Dit vonden de kinderen een heel leuk idee! Donderdag 8 februari mochten wij op de boerderij komen kijken. De kinderen kregen eerst een blad met vragen over de dieren.  Daarna kregen ze nog chocomelk met iets lekkers.

Klik voor meer foto’s.

(Bron: http://www.obstweespan.nl/schelluinen/taakspelbeloning-naar-kweetal/)

 

Teambuilding met roofvogels

DNV Advisory Services bezocht Kweetal voor een spannend spel met roofvogels. Wie durft het aan om een immense roofvogel over het hoofd of tussen de benen door te laten vliegen? Tijdens deze grensverleggende en uitdagende workshop met roofvogels staat het vertrouwen centraal. Het programma begint met een introductie door professionele valkeniers, waarbij een aantal veiligheidsaspecten aan bod komen. U krijgt uitleg welke roofvogels er in de Alblasserwaard en de Biesbosch voorkomen. Vervolgens kiest iedereen een vogel uit die bij hem of haar past en houdt deze op de hand. Het verschil tussen mensen wordt hierbij duidelijk: waarom kiest de een voor een grote, gevaarlijk uitziende arend en kiest de ander voor een lieflijk sneeuwuiltje? Komen de karakters van de vogels overeen met het uiterlijk?

Durf te worden wie je bent

Rabobank Company & Co organiserende een inspirerende bijeenkomst bij Kweetal voor lokale ondernemers. Het thema van de avond was “Durf te worden wie je bent”, naar het gelijknamige boek van Kris Florek. De ondernemers werden uitgedaagd na te denken over de vraag:  Is uw businessmodel nog wel van deze tijd? Kris Florek vertelde uit eigen ervaring  hoe ondernemers het businessmodel kunnen aanpassen. Zodat kansen van de huidige tijd optimaal worden benutten. De avond had met workshops een praktische en doeltreffende insteek.

 

Sta op en schitter, zus!

Dineke van den Berg en Eline Voorberg organiseren een inspirerende avond met als thema:  Hoe jij meer vrijheid kan ervaren in de keuzes die je maakt… Waardoor laat jij je dagelijks leiden in de keuzes die je maakt? Door middel van inspirerende voorbeelden, oefeningen en ontmoeting willen we je tijdens een interactieve avond laten ervaren hoe je keuzes kunt maken met je hoofd EN je hart in geloof. Zodat jij steeds meer keuzevrijheid mag ervaren, waardoor jouw oorspronkelijkheid meer en meer tevoorschijn komt, zoals jij bent bedoeld en graag wilt zijn!

 

Piano Concert First Class

First Class Goes Classic met pianorecital Rangel Silaev. First Class Entertainment organiseert op zaterdag 20 mei 2017 een uniek pianorecital met Nederlands jongste (17-jarige) wonderpianist: Rangel Silaev. Het concert vindt plaats op Kweetal. In het voorprogramma treedt de sopraan Irina Lakobtchouk op. Het belooft een prachtig concert te worden. Heeft u interesse? Wees er snel bij, want er kunnen slechts 80 mensen genieten van dit concert. Kaarten kunt u bestellen bij Herman van Diejen 06-53840196 of Alice van Diejen 06-23751344.

 

Nieuwe verbind technieken

We zijn trots dat we BSN Medical op onze locatie mochten ontvangen. In een middag vullend programma wisselde diverse medisch-specialisten uit de regio kennis aan elkaar uit. Welke nieuwe verbind technieken zijn er momenteel beschikbaar? Met welke nieuwe middelen kunnen specifieke verwondingen het best worden behandeld? Het bedrijf achter de “Leukoplastpleister”, heeft de specialisten meegenomen in de meest recente ontwikkelingen van wondverzorging.

100 jaar Geitenfokvereniging

Ruim 50 geitenliefhebbers waren te gast op Kweetal. In een avondvullend programma kwam een eeuw aan geitengeschiedenis voorbij. Op ouderwetse wijze werd middels een dia presentatie getoond hoe de geiten rassen zich in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden zich ontwikkelde. Opgefrist werd welke families een prominente bijdrage leverde aan de vele keuringen en tentoonstellingen in de omgeving. Uitgelegd werd welke bijdrage onze regio heeft geleverd aan de melkgeit zoals we die nu kennen.  We kijken terug op een geslaagde avond met een inspirerend verhaal voor iedereen die van geiten houd. p.s. op de foto staat Klaartje. Een van de dwerggeiten van onze kinderboerderij.

Kennissessie Nestlé

Een dag vol inspiratie en educatie! Naast actief gebruik van het digibord voor presentaties, werden ook de ramen en muren gebruikt om elkaar verhalen te vertellen. Hoe? een striptekenaar ving verschillende quotes in beeldende verhalen en hing zijn kunstwerken aan de muren.  De schuifdeuren van steigerhout met punaises bleken hier goed voor geschikt.

Snertavond Den Hâneker

Traditiegetrouw opent Natuur- en landschapsvereniging Alblasserwaard & Vijfheerenlanden Den Hâneker haar jaar met een “snertavond”.  Dit jaar waren de leden van de vereniging welkom op Kweetal. Onder het genot van heerlijke ambachtelijke erwtensoep en roggebrood met spek namen ruim 40 personen de wensen en voornemens voor het nieuwe jaar door. Tijdens de avond nam burgemeester Groeneweg van Vianen het blad Polderleven 2017 in ontvangst. Ook voor u ligt, het streekblad boordevol adressen en locaties voor een uitje in onze mooi groene streek, bij ons klaar!

Jambay sessie

Een van onze eerste groepsbijeenkomsten was een jambay-sessie voor leerkrachten. Onder professionele leiding van Djembé Agogo werd onze locatie in een avondvullend programma “getest” op haar akoestiek .

 

 

Imkeren

Wist u dat er meer dan 60.000 bijen wonen op Kweetal? Tijdens een personeelsbijeenkomst hebben diverse gemeente medewerkers kennisgemaakt met onze bijen. In een workshop “imkeren” heeft men letterlijk geproefd van vele facetten van het bijen houden.

 

Waskaarsen maken

Ook voor een verjaardagsfeestje kunt u op Kweetal terecht. Zo ontvingen we recentelijk een groep kinderen voor een kinderfeestje.  Naast het nodige speelvertier werden in een workshop diverse waskaarsen (van eigen bijenwas) gemaakt. Maar ook bakten zij hun eigen pannenkoeken.

 

faciliteiten

Interactiefscherm

Ons interactieve scherm biedt mogelijkheden voor eigentijdse presentaties. Bijvoorbeeld door uw gasten deel te laten nemen aan een quiz.

Wifi

Zowel in als om het gebouw is een uitstekende WiFi verbinding aanwezig. Handig als u uw presentaties nog interactiever wilt maken met bijvoorbeeld een quiz op smartphone of tablet. Of wanneer men Twitter of Facebookberichten wil delen.

Groen

Kweetal is gelegen aan de rand van Gorinchem. Ideaal gelegen tussen de uitvalswegen A27 en A15 en toch volledig in het groen. Kweetal ligt aan een oude tiendweg. De locatie is een ideale uitvalsbasis voor een mooie fiets en wandeltochten. Fiets en wandel langs veenweiden, plassen, eindeloos lange sloten, koeien, molens, houtkades en knotwilgen.  Onderweg ontdek je hoe onze voorouders dit landschap hebben gemaakt tot wat het nu is: een oer-Hollands waterrijk gebied met veel vogels en koeien.

 

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Info@Kweetal.com of telefonisch op 06 53 27 58 73.

 

Sfeer impressie

Om een indruk te krijgen van de inrichting en de mogelijkheden, hebben wij een kleine sfeerimpressie voor u gemaakt:

kweetalskyline