Ze zijn er weer… Lammetjes

februari  Ondanks de vorst dient het voorjaar zich weer aan op KWEETAL. De eerste lammetjes zijn geboren. Natuurlijk kwamen de kinderen van Het Hazendonkje op visite. Toen lammetje “Sara-Anna” geboren werd, waren ze erbij.  In de hooiberg is het weer een drukte van je welste.

Welkom Mac

Dierendag Een bijzondere dag voor Mac! Een dag waarop we op de kinderboerderij dierendag vieren. De buren (lees: kinderen van het kinderdagverblijf) komen groenten -en fruittaartjes voeren aan de dieren. De verblijven zijn feestelijk versierd met groene slingers, met witte stippen.  Daar blijft het vandaag niet bij want KWEETAL krijgt een nieuwe bewoner. Vandaag wordt het Mac’s eerste dag op onze kinderboerderij. Hij verhuist van het dierenasiel in Gorinchem naar onze hooiberg in Schelluinen.  Want op een (kinder)boerderij hoort natuurlijk ook een kat!

Bul

Juni Op de dag waarop de vlaggen uithangen, omdat middelbare scholieren zijn geslaagd, is er op op KWEETAL ook een bul gehaald. Nee, geen diplomanieuws! Wel leuk nieuws, want er is een stier kalfje geboren. Ben je nieuwschierig hoe een kalfje geboren wordt? bekijk dan ons filmpje op facebook. https://www.facebook.com/132058836898918/videos/1170505149720943/

Bul of vaarskalf?

April Bijna alle schapen hebben inmiddels één of meerdere lammeren gekregen. Het is een gezellige drukte in en om de hooiberg. Het wachten is nu op kalf van onze lakenvelder koe. Vorig jaar werd stiertje “Mart van de Landscheiding” geboren. Wat zal het dit jaar worden? Krijgen we weer een stiertje of wordt het dit jaar een vaarsje? (een vaarskalf is een jonge kalf, een bul is een jonge stier)

Lammetjes geboren

maart  Na lang wachten was het eindelijk zover, de eerste lammetjes zijn geboren. De andere schapen op de kinderboerderij zullen waarschijnlijk snel volgen. Op een waslijn houden we bij welk lam, wanneer is geboren. Door het aantal blauwe of roze wasknijpers te tellen kun je zien hoeveel rammen of ooien er zijn geboren. Kom jij ook een keer op visite om de lammetjes te bekijken en wasknijpers te tellen?

Pony’s zijn bekapt

januari  Vandaag is onze hoefsmid geweest. Onder toeziend oog van de kinderen van het kinderdagverblijf zijn de hoeven van Hella, Talintha en Dirkje weer een stukje korter gemaakt. Na afloop kregen de pony’s als beloning een stukje winterpeen.

Kalf geboren

december Hoera! Er is een kalfje geboren. Na dagen wachten was het vannacht zover, onze blaarkop heeft gekalfd! Om 4.40 uur is deze mooie rode kui geboren. Moeder begon super enthousiast met het schoonlikken van haar dochter. Binnen een half uur stond dochter, al dan niet wat wankel op haar eigen benen. Moeder en dochter maken het goed.

Piet blijft logeren

december Sint & Piet hebben een bezoek gebracht aan de kinderboederij en het kinderdagverblijf. Sinterklaas kwam helemaal alleen omdat hij zijn Piet kwijt was geraakt. Zwarte Piet werd gelukkig gevonden. Wat bleek: Zwart Piet heeft een nachtje in de hooiberg geslapen!

Koeien op stal

30881007106_7031b1125e_q november Onze koeien staan op stal voor de komende winter. Ook u kunt een bezoek brengen aan de Lakerverlder en Blaarkop. Over enkele weken verwachten we de geboorte van een kalf.

Dieren in goede conditie

30281123903_752024c6ba_qnovember Droppie (ons oudste schaap) heeft net als onze andere boerderijdieren een medische keuring ondergaan. Droppie is oud (16 jaar), maar ondanks haar leeftijd heeft ze nog een goede gezondheid. Net als bij sommige oudere mensen heeft ze ouderdomsklachten, maar dat is geen reden om afscheid van haar te nemen.  Ook u kunt een kijkje bij haar nemen op onze kinderboerderij.

Kippen verhuisd

kippen

november Onze kippen zijn tijdelijk verhuisd. Zoals u wellicht via diverse media hebt vernomen, is er vogelgriep in Nederland geconstateerd. Vooruitlopend op de adviezen van het ministerie hebben wij onze kippen elders ondergebracht. De hokken zijn leeg -en schoongemaakt. Het is (tijdelijk) niet mogelijk om eieren te kopen. Het betreft een voorzorgsmaatregel om onze locatie open te houden voor publiek.

Recent geboren: “Mart van de Landscheiding” een Lakenvelder stierkalf.

Op KWEETAL staan twee raszuivere koeien. Eén Lakenvelder en één Blaarkop. Zoekt u de verschillen, wanneer u een bezoekje aan onze kinderboerderij brengt.

Heeft u trek ik een vers eitje?

Op KWEETAL verkopen we verse eieren. U kunt kiezen uit eieren van een Lakenvelder, Assendelfer op Barnevelder kippen. Wij vragen € 0,10 per ei.

kweetalskyline